• test
  • Maskros Tight

Hemtjänst

Från oss på RO Omsorg får ni den hemtjänst just ni behöver och på det sätt ni önskar. Vi lyssnar noga på era egna önskemål och tar fram en plan som du får godkänna innan vi kör igång.

Vad innebär hemtjänst

Hemtjänst ska vara ett stöd för dig i din vardag för att du ska kunna leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt. Det kan handla om allt från hjälp med enklare sysslor någon dag i veckan till hjälp med det mesta flera gånger per dygn.

Servicetjänster

Praktiska saker som exempelvis städning, sällskap på promenader, matlagning, social samvaro eller att utföra ärenden (så kallad ledsagning) är vanliga sysslor som hemtjänsten utför. Många kommuner kallar denna kategori av tjänster för servicetjänster.

Omvårdnad

Hemtjänsten kan även hjälpa dig med personlig omvårdnad, exempelvis hjälpa dig att klä på dig eller att duscha.

Hemtjänst är behovsprövat

Hemtjänsten är behovsprövad (biståndsbedömd). Det innebär att du måste ansöka om hjälp och att en handläggare från kommunen (biståndshandläggare) kommer att utreda och bedöma ditt behov av hjälp (bistånd) samt besluta vilket stöd du får. Du kan också kontakta vår hemtjänst så hjälper vi dig med att kontakta rätt handläggare.

Läs också detta

Hur ansöker jag om hemtjänst?

Antingen så ringer du till arbetsledaren hos RO Omsorg Hemtjänst som hjälper dig att ansöka om hemtjänst i din kommun eller så vänder du dig direkt till din hemkommun och ber att få bli kopplad till en biståndshandläggare.

Läs mer här

Vad händer när du valt RO Omsorg hemtjänst som din utförare?

När du valt RO Omsorg hemtjänst som din utförare av ditt hemtjänstbeslut kommer hemtjänstens planerare att kontakta dig så ni kan komma överens om en tid att träffas hemma hos dig.

Läs mer här

Demens och Alzheimers sjukdom

I vår hemtjänst finns det personal som är utbildade särskilt om demens och åldrande. De i sin tur leder varsitt demensteam och ger tips och råd till de andra som arbetar i hemtjänsten.

Läs mer här

Vård i livets slutskede

Vår personal är utbildade och vana att vara behjälpliga i vård i livets slutskede. Vi arbetar efter det nationella palliativa kvalitetsregistret kriterier för god och säker vård i livets slutskede.

Läs mer här

Psykisk ohälsa

Vi kan alla drabbas av psykisk ohälsa under livets gång. Vår personal har kompetens och är vana att stöttade dig vid dessa tillfällen i livet.

Läs mer här

Maten är viktig

Ett av livets stora glädjeämnen är maten eller hur? RO Omsorgs personal är duktiga på att laga mat. Vi lagar den mat som du tycker om och som du är van att äta.

Läs mer här

Språk

Vår personal representerar våra kunder, det betyder att all personal talar svenska och oftast ett språk till.

Läs mer här

Våra ROliga möten

Att få möjlighet till att träffa nya vänner och få umgås med andra tycker vi är mycket viktigt, därför ordnar vi olika träffar för våra kunder, vi brukar träffas minst en gång i månaden för att tillsammans göra olika aktiviteter.

Läs mer här

RO Omsorg AB

  • Stora marknadsvägen 15
  • 183 34 TÄBY
  • 08 - 540 230 99
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hur du kontaktar oss

Vid frågor om Hemtjänst och Hushållsnära tjänster

Vid frågor om Personlig Assistans

Vid frågor om Gruppbostäder inom LSS beslut

Följ oss

Alla rättigheter RO Omsorg AB 2016

Alla - inloggning - Medarbetare

login medarbetare

Alla - inloggning - Kund

login kund